19.02.2020 г., 17:35 ч.

Космическа самотност 

  Поезия
340 0 0

Той живее във свят,
населен от призраци –
най-самотният мъж на света;
сред мръсни чинии и разхвърляни книги,
оттатък интернета заспал.

 

Многобройни жени.
Многобройни мъже.
Анонимност.
Никове.
Самоличности.
И не знае кога свършва денят,
защото
сам той го измисля.

 

А когато към него се устремяват,
той е в плен на несвобода
да поддържа илюзии
и изчопля в себе си
оправдания за това,

 

че се чувства сам невероятно комфортно.
Като пингвин сред леда.
Като космически лъч,
безцелно в Космоса
отклоняван от нова звезда.

 

Гравитация!?
Затопляне на планетата!?
Преливане на Световния океан!?
Той за миг пренарежда
електронните си решетки,
анихилирани от страха.

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??