30.08.2022 г., 7:14 ч.

Космически вятър 

  Поезия » Друга
340 3 6

Притихна Вселената и стана тихо,

звездите са далечни и сладко спят

луната сребрее някак мистично

нощта е притихнала в звезден разкош.

Но някъде там в далечна галактика,

повява космически вятър

и разпилява листенцата

на звездните рози.

И някъде там в сърцето на вселената

изгрява ден и проблясват семенцата

на новото време...Отронва ги вятърът

и космически песни им пее...

Как ще полетят из Всемира

на нежен пух от глухарчета

за да има мир и надежда.

Притихна вселената и гледа учудено,

как бавно израстваме - изоставаме

с времето...как звездите нашепват ни

древни сказания за портала звезден

към нови - вълшебни измерения!

 

02.05.2022г

Катя Джамова

© Катя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??