12.02.2008 г., 18:09 ч.

Костенурка 

  Поезия » За деца
4957 0 8
                                     Костенурка


                      Каква е тази животинка мила

                      и в тревата тихо се  е скрила?

                      Бавно, бавно из полето крачи,

                      къщичката своя по земята влачи...


                      На гърба с къщурка здрава,

                      коктенурка малка се задава.

                      Черупката на  кръгове красива,

                      кафяво-жълта багра се извива.


                       Уплаши ли се,  ех, главичка свива

                       и  в къщата своя бързо се скрива.

                       Но погалиш ли я нежно, търпеливо,

                       дарява ти късмет и тръгваш  щастливо...
 

© Елена Калчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??