Коте бяло е заспало,
сгушено под топло одеало.
Спи си сладко и сънува.
Златна рибка във аквариума плува.
Шепне му за страшни океани,
с надежда, да не пробва да я хване.
Вънка нека има пухкав сняг,
чак до къщния им праг!
Нека вятърът да свири
по поля и по баири!
Спи си сладко коте бяло,
сгушено под топло одеало.
© Маргарита Ангелова Всички права запазени