19.07.2017 г., 20:24 ч.

Котешки работи 

  Поезия » Любовна, Свободен стих
314 0 1

Галиш котката със същите пръсти,

с които рисуваш осморки по гърба ми.

Мъркаме двете. Привидно лениви.

Следва сън или бдение. Ти си целта.

Спусъкът е под миглите на едното око.

Драскат до кръв, по тяхна причина,

           ревниви, непостоянни, своенравни.

           Не се надявай котка да опитомиш.

Вижда ясно и в най-тъмното.

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??