19.06.2008 г., 10:37 ч.

Коварно красив 

  Поезия » Любовна
884 0 3
 

Коварно красив, невидим за хора,
чийто ум е поробен и глух,
нежен до болка, непознаващ умора,
пъстър и смайващ пролетен дух.

Влял се в кръвта ми покорна,
изтръгнал от мен сивота, грозота,
влязъл под кожата моя духовна,
изсмукал от мен самота, празнота.

Впиваш се в мен, открил своето тяло,
знаеш, че аз съм твоята плът,
смътно красиво в мене узряло,
о, плод на моя живот, о, плод на моята смърт.

© Зъ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??