10.09.2016 г., 13:44 ч.

Коя е тя? 

  Поезия
766 1 2

Всеки ден я поливам,
а тя расте ли, расте.
И с нея катеря се горе,
после бавно протягам ръце.

 

Родена със нея, чудя се аз,
минава време, високо летя.
и питам се ”какво ли посях?”,
че стигнах успешно върха?

 

Аз не съм поглеждала други,
на мен перфектно ми пасна.
Не можеха да я купят със суми,
уви, пуснах я, и тя порастна.

 

Със мене винаги няколко имах,
не отивах никъде без тях,
моите си, други не взимах,
та това би било грях.

Коя ли е тя, ще питат мнозина,
всеки я има, но не при всички е жива,
човече, поливай я, тя е ранима,
съживиш ли я, дава ти огромна сила.

© Евгения Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря
  • Напълно споделям тази философия! Коя е? И в мен е жива и ми даде сили! Много хубава творба!
Предложения
: ??:??