КОЗИЧКА
Дядо на село си има козички.
Има си и игриво козленце.
Те са му много послушни, добрички,
а козлето е като детенце.
Дядо ми я Палавница нарича,
защото тя е много игрива.
И той си е нея много обича.
Със всички тя е тъй закачлива.
Още щом при дядо в село отида,
тичам при моята Палавница.
Веселите ù очички да видя
и я погаля с мойта ръчица.
Аз си ги обичам всички козички,
но най-много играя с козлето.
Със него сме ние като сестрички,
по цял ден сме заедно догдето
вечерта мама за сън ме извика:
"стига скачахте като козички!"
И ни се радва, и весело вика:
" милите ми, красиви сърнички! "
© Анка Келешева Всички права запазени
Внуци си има баба добричка дор четирима момци- момичка.
Колко ли песни им е изпяла, в нощи нелесно над съня бдяла.
Приказки чудни вечер редила, в уроци трудни на помощ била.
Сега големи те са далече, техни проблеми не знае вече.
Добро им желае, тъй ги обича, любов и радост все им нарича. Иска да знае, че са щастливи и хич не хае за дни мъгливи.
Би било чудесно и много ще се радвам, ако получа клипче, да чуя детско гласче, изпълнила стихотворението ми.Да ни са живи и здрави!