22.09.2021 г., 19:14 ч.

Козунак 

  Поезия
312 1 2

 

 

     Спомням си,че за Великден

     /туй е спомен скъп за мен/

      майка месеше все козунаци,

      сладки,бухнали като калпаци.

      Най-отгоре слагаше бадеми,

      леле,кой ли ще ги вземе.

      В тях очите ни все бяха,

      бонбонките пък се топяха

      във устата ни сами

      майка щом ги нареди,

      като нареже козунака.

      Лакомо ядяхме с кака,

      че този хубав козунак,

      ще го има догодина чак.

© Лидия Кърклисийска Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Любимите детски лакомства »

19 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??