Sep 22, 2021, 7:14 PM

Козунак 

  Poetry
314 1 2

 

 

     Спомням си,че за Великден

     /туй е спомен скъп за мен/

      майка месеше все козунаци,

      сладки,бухнали като калпаци.

      Най-отгоре слагаше бадеми,

      леле,кой ли ще ги вземе.

      В тях очите ни все бяха,

      бонбонките пък се топяха

      във устата ни сами

      майка щом ги нареди,

      като нареже козунака.

      Лакомо ядяхме с кака,

      че този хубав козунак,

      ще го има догодина чак.

© Лидия Кърклисийска All rights reserved.

The work is a contestant:

Любимите детски лакомства »

19 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??