18.07.2020 г., 19:23 ч.

Крадецът на рози 

  Поезия » Любовна, Пейзажна
982 7 16

    В памет на  Емилиян  Станев 

 

Когато утрото се въззема

и знак е първата зора,

той по своя път поема 

през неоскърбената роса.

Блед свидетел е луната, 

но той знае:тя ще мълчи!

Не се бои от влюбени очи-

завинаги остават следа в душата.

Тогава розите разцъфват 

и даряват тръпен аромат...

Крадецът рози не откъсва. 

Той с поглед гали цвят след цвят. 

 

 

© Стойчо Станев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??