Откраднат миг -
във утрото на крехката ми есен,
- щастлив, но толкова бе мимолетен...
Открадната усмивка -
душата ми ликува,
не знам до колко ще я има... светлината.
И да ми свети - в нощите самотни...
Открадната целувка - не за спомен -
а да я пазя някъде у мене,
- непокътната и цяла,
невидима - до... после.
Откраднат аромат - да те усещам...
И да ме пази като някакъв тотем,
от зли очи и погледи злощастни.
Ще си го пазя някъде у мен, за... после.
... Защото този ден бях... щастлива.
© Нели Всички права запазени
Поздрав!