17.01.2024 г., 12:10 ч.

Край смълчаните брегове 

  Поезия » Авторска песен
152 2 2

Бях някога – зъби и нокти.
Бях някога диво зверче,
омагьосано от реката.
И от нейните брегове…
Но изтекоха
                      дълги години.
И седмици… И векове…
Изкорубиха се корубите
край смълчаните брегове.
Реката пресъхна завинаги
и със трева се покри,
откакто брадясаха
                                   урвите.
И тепето се опожари…
Очите ми стават на въглени,
а сърцето – на диво зверче,
отново катери тепето!
И вие – като вълче!

© Георги Ревов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??