Jan 17, 2024, 12:10 PM

Край смълчаните брегове 

  Poetry » Authors song
157 2 2

Бях някога – зъби и нокти.
Бях някога диво зверче,
омагьосано от реката.
И от нейните брегове…
Но изтекоха
                      дълги години.
И седмици… И векове…
Изкорубиха се корубите
край смълчаните брегове.
Реката пресъхна завинаги
и със трева се покри,
откакто брадясаха
                                   урвите.
И тепето се опожари…
Очите ми стават на въглени,
а сърцето – на диво зверче,
отново катери тепето!
И вие – като вълче!

© Георги Ревов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??