20.09.2008 г., 23:12 ч.  

Край, стига! 

  Поезия » Друга
783 0 19

Ще я отрежа тази коса -

конска опашка прикрита.

Стига вятър я вя,

стига ги мами жребците!

Ще ги скрия тези очи -

стига намигат и светят,

пълни с незнайни лъчи,

дето ги виждат мъжете.

Ще я затворя тази уста -

стига е раждала думи.

Ще я затворя, ще си мълча,

и ще се правя на умна!

Ще си нарежа и ризата,

по самодивски дето се вие -

(Край, стига излизане!)

на бебешки дрешки ще я нашия.


Радост Даскалова

© Радост Даскалова Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??