16.07.2019 г., 20:37 ч.

Крайъгълен камък - Вяра 

  Поезия
168 0 0

КРАЙЪГЪЛЕН КАМЪК – ВЯРА

 

Изкъртиха го с гръм и разколения.
И Вярата се срина в душити ни.
За един живот и две поколения
се затвориха за Бога очите ни.

 

Царство на много опасно безумие,
на хаос от чувства, подивели страсти,
сякаш вампирите при пълнолуние
кръвта на Вярата пиеха властно.

 

На атеизма сляпо се подчинихме,
заместихме Вяра с утопични идеи,
строеното от векове разрушихме,
на илюзии отворихме предели.

 

И те завластваха като урагани,
записаха ни в квотата на Дявола -
едни тела от пошлости съдрани
и души на грешници, провали.

 

Днес ровим в пепелта за добродетели,
търсим в нея изпепелени души,
но Бог и времето са ни свидетели -
на Дявала продадена душа мълчи.

 

Сега да съживим искаме мъртвото,
с Вяра-крайъгълен камък, да строим,
но тя е вече стъпкана и утрото
не можем в шепите да задържим.

 

Ще минат много безплодни години,
докато внуците ни Камъка намерят.
Ще го поставят в старите руини.
Сърцата си за Бога ще разперят.

 

16 07 2015

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??