7.07.2020 г., 9:33 ч.

Крал на земята 

  Поезия » Хумористична
947 4 8

Творил е човекът, работил, старал се

надвивал над звяр и природа,

но в даден момент съгрешил – възгордял се

и сам се изправил пред Бога.

 

„Велик си Ти Боже, премъдър, всесилен,

но видиш ли тук на земята,

аз всичкото Твое за мен прекроил съм

и сам си творя чудесата.

 

Дворец съм издигнал невиждан, чутовен

върхът му докосва небето

и трон съм поставил Железен, огромен,

от който настръхва сърцето.

 

И ето дошъл съм при Теб Всемогъщи,

Ти, който написваш съдбата

над низшите твари да ме въздигнеш,

да бъда аз Крал на земята!“

 

А Бог изправил се и се усмихнал:

„Щом вече приготвил си трона…“

и после внезапно в лицето му кихнал,

„ …да вземеш и тази Корона!“

© Веселин Банков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??