18.06.2010 г., 9:22 ч.

Кралицата на драмата 

  Поезия
561 0 3

Във моя милост тя открива

омразата на своята душа

и с мисълта за мен заспива,

със злоба пълнейки света.

За моя милост тя шепти

какви ли не, аз знам, слова

и бясно пак сърцето й тупти,

когато сети се за мене тя.

И ето – ръкомаха, вика,

качила се на свойта сцена малка,

а допреди малко беше тиха

и ето, че във думите си става жалка.

Ах, моля, моля, вий станете,

самата тя – аплаузи за дамата

и дъх безмълвно затаете –

това е тя – Кралицата на драмата!

И пак красноречиво ме описва,

и пак невинно тя ме съди,

и майка ми добре орисва,

и иска тя да ме пропъди,

но ето мъдростта на тоя стих,

навсякъде е тя - Кралицата на драмата:

върви си спокойно с поглед тих,

защото утре нея няма я в програмата!

© Яна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??