27.08.2015 г., 18:30 ч.

Красива арогантност (от стария акаунт) 

  Поезия » Оди и поеми
359 0 0

Когато се погледна в огледалото, се чудя –
аз живея ли реално или във заблуда?
Всеки ден сменям маски,
навярно, за да свалям различни мацки.
Но лицето пред мен сега бе друго,
а желанията ми – чисти!
И въпреки това, истина е, да.
Съмнение дълбае дълбоко в моята глава.
Как ще стане това? Как ще стане онова?
Но аз набелязал съм си цели, които да ме водят напред!
И ако някои се опита да ги саботира, ще трябва погребение да си планира!
А колкото и странно да звучи – това за мен също важи.
.........
Но какво е това?
Смях чувам аз от твоята уста!
И може би си прав за едно – действам малко прибързано.
Кроя планове на младини, за да доминирам бизнес среди.
Съсипвам си живота, вместо да бъда една скромна нота.
.........
Но не, казвам ти! Аз НЕ съм един от всички, дори да съм еднакъв за всички.
Няма да се дам.
Пламенно усещам – направен съм за нещо.
Знай ти само това –
в този оркестър аз съм диригентът!
В този филм аз съм продуцентът!
И колкото високомерно да ти звучи –
публиката – това си ти!
.........
Съмнението ми се стопи.

© Владимир Чанков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??