15.05.2011 г., 23:02 ч.

Красиво ли е? 

  Поезия
1030 0 0

 

 

Красиво ли е или не

да имаш пламенно сърце.

Да бъдеш лесен, топъл, ведър,

да си приятничък и щедър?

 

Красиво ли е да си благ,

да си величествен юнак,

да съдиш само по делата,

на всеки да дариш благата?

 

Красиво ли е да си бич,

да си суров и буен пич,

да имаш всичко и да искаш

да мачкаш, биеш и натискаш?

 

Красиво ли е да си умен,

да водиш тих живот, разумен.

Да виждаш всичко както е,

да имаш заешко сърце?

 

Красиво ли е да си весел,

животът да е пъстра песен,

да имаш купчина пари

и рой приятели добри?

 

Красиво ли е да си малък,

да си безпътен, свит и жалък,

да не умееш да обичаш,

но често в вярност да се вричаш?

 

 

 

***

 

Красиво ли е или не

да слушаш своето сърце

и, щом поискаш, да си жив,

да тръгнеш пак по пътя див?

 

© Нико Ников Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??