6.05.2015 г., 21:51 ч.

Края на Септември 

  Поезия » Пейзажна
644 0 4

Края на Септември

 

Пъпка по пъпка цвете разцъфва,
пъпка по пъпка листчета отронва.
И живота пее песента на сътворението,
и смъртта шепти тихичко унищожението.

Сълза след сълза напоява сухата земя,
сълза след сълза наводнява гърлото земно.
И лятото отмина, в есен слънцето ще грее.
С плодовете на тежкия ни труд ще се живее.

В края на Септември, красна е нашата земя.
В края на Септември, ронят се огнените листа.
И после още месец - два и е края на есента.
И огъня ще угасне из под зимната белота.

Нишка по нишка живота плете,
нишка по нишка смъртта разплита.
Всичко живо готви се за сън сезонен,
наново ще се прероди в цикъла вековен.

© Красимир Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??