15.04.2016 г., 13:26 ч.  

Крехко цвете 

  Поезия
465 0 4

Аромата си ти съхрани,

крехко цвете, немигнало с дни!

Чуло топлия пролетен зов,

светла чашка ти пълниш с любов!

 

Нека птица от сладкия сок

да отпие, да литне към Бог

и разперила пъстри крила,

да запее за теб песента!

 

Как порасна ти, цвете, само

сред скалистото райско ждрело!

Как отгледа те шепа земя,

за да грееш и радваш света! 

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??