24.02.2017 г., 14:46 ч.

Крещи и пак крещи. 

  Поезия » Гражданска, Свободен стих
931 2 1



               Крещи и пак крещи.

 

Защо мълчиш приятелю?
Защо мълчиш щом ти се крещи?

 

Крещи за своите приятели – недей мълчи.
Дружно потъване в блатото,защо дружно не крещим?

 

А ти защо мълчиш, управнико, ти малък бюрократ.
Криеш се там зад дебелите стени в сенките на своите лъжи.

 

Знаем – променил си на Закона "буквата" за чанта с пари.
И сега само лъжи знаеш да крещиш.

 

Крещи и ти, любима. За любовта се изкрещи.
Щом сърцето ти лудо пак тупти,крещи и пак крещи.

 

Крещи и ти майчице клета. За това, че прогониха далеч
от теб децата и остана без мечти. Крещи и пак крещи.

 

Крещи, мой братко, дори да се опитат да те смачкат, пак крещи.
да разрежем тишината с крясъци, защото днес е забранено да крещиш.

 

Да крещим в името на истината и свободата,
дори да си раздерем гърлата – за това си заслужава
всеки крясък в тишината.

 

Сега просто си мълчим.

В страх превърнали са свободата и никой не иска да крещи.

В името на бъдещето на децата, не затваряй пред
неправдата очи, а започвай силно да крещиш.

© Луциян Кацев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Наистина имам нужда да крещя!Благодаря за съвета и стиха!За крясъка във тишината!Поздрави!
Предложения
: ??:??