14.04.2006 г., 23:28 ч.

КРИЕШ ЛИ ПЛАХО ОЧИТЕ... 

  Поезия
616 0 1

 

 

Криеш ли плахо очите

ти се превръщаш в сърна,

която всеки търси за плячка

да я отнесе у дома.

 

Ако нарочно го правиш –

какво искаш 

с туй да покажеш?

Гордост и смелост – определено не! 

Истинската любов за теб

навярно е непозната

и затуй се чувстваш,

като с кълчища в краката.

 

Лесно ти казваш рязко “Не!”,

но защо постъпваш така?

Държиш се ти, като в мъгла,

а след това и с теб се случват

различни неща.

Дано намериш истинското

щастие твое

и откриеш онзи, за когото

ще промълвиш: “Той е!”

 

Криеш ли нарочно надолу очите

ще приемат  теб за сърна,

но не всеки срещнат ще иска

да те отнесе у дома.

За мъжете в живота ще си плячка ти,

въпреки твоите за щастие мечти!

© Вили Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??