Криеш ли плахо очите
ти се превръщаш в сърна,
която всеки търси за плячка
да я отнесе у дома.
Ако нарочно го правиш –
какво искаш
с туй да покажеш?
Гордост и смелост – определено не!
Истинската любов за теб
навярно е непозната
и затуй се чувстваш,
като с кълчища в краката.
Лесно ти казваш рязко “Не!”,
но защо постъпваш така?
Държиш се ти, като в мъгла,
а след това и с теб се случват
различни неща.
Дано намериш истинското
щастие твое
и откриеш онзи, за когото
ще промълвиш: “Той е!”
Криеш ли нарочно надолу очите
ще приемат теб за сърна,
но не всеки срещнат ще иска
да те отнесе у дома.
За мъжете в живота ще си плячка ти,
въпреки твоите за щастие мечти!© Вили Тодоров All rights reserved.