28.03.2014 г., 14:06 ч.

Крим 

  Поезия » Гражданска
671 1 3

                      КРИМ

                              С поклон пред жертвите от БЕРКУТ,

                               защитавали с телата си

                               реда и законността в Киев.

 

Защото, Крим –  избра да си свободен,

те гледат гневно в Киев от „майдана“.

И глухите за вота на народа –

крещят без свян, на злобата в капана.

 

Дариха те, без някой да те пита,

но върна се при майката Русия.

В очите ти кога блестят сълзите,

ще има кой грижовно да изтрие.

 

Садистите, нахлузили си маски,

не стигат тук да грабят и  убиват.

Морето със прохладните си ласки,

те гали нежно и в любов обвива.

 

С усмивките на кримчани щастливи

безумството опитва се да спори.

Но сблъскват се тук фразите кресливи,

в достойнството на гордите ти хора.

 

А помниш ли във времена далечни

как бранеха те мъртвите герои?

Отново някой иска да зачеркне –

делата свидни на чедата твои!

 

Макар че зиналата паст на  скота,

над твойта твърд се е привела,

без страх я посрещни, не си самотен,

над теб крила разперил е орела.

 

 

27.03.2014 г.

© Любен Стефанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • С Никола! Лъжата, повторена десетки пъти се превръща в истина, а това е много жалко! А Вие пишете и ни радвайте, защото Господ Ви е дал "Дар слово" !
  • Благодаря за позицията Koli4a.Написах го на един дъх, макар че отдавна се отказах да пиша.Просто не издържам, когато лъжата се представя за истина.
  • Споделям напълно написаното,Любо!Поздрави от мен и хубав ден!
Предложения
: ??:??