29.12.2021 г., 8:43 ч.

Кристална, бяла белота 

  Поезия
570 1 3

Кристална, бяла белота в съня,
а студа пречиства ни мечтите
и леда топи се от дъха
радостни искри блестят в очите.
В бяла пелена спи стиха,
влюбена и срамежлива, бяла жертва.
Плавно стели се навън снега,
и срича бяла, Божа клетва.
Обет за Надежда , Вяра и Любов,
с кристално бяла, бляскава премяна,
пречистването с бяло е Божи зов,
към светла Рождественска промяна.

© Всички права запазени

  782 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??