26.01.2024 г., 8:01 ч.

Кристалният път 

  Поезия » Пейзажна
111 0 1

Далече, далече, сред гъста гора,
къщурка се гуши, мъждука едва,
там пуши коминче на покрив от мъх
тя-твар сякаш жива, поема си дъх.

 

Облечена  в рокля от бели цветя
вълшебница шета умело в снега,
магията нейна пулсира, искри
слова най-омайни неспирно шепти:

 

- Снежинки-брилянти, блестящи сестри
летете- идете в онези земи
където живее побратим един-
чаровно усмихнат, могъщ господин.

 

Предайте му поздрав сърдечен от мен
да сгрее душата в деня тъй студен
че в царството цветно изгрява луна
и време настъпва за куп чудеса.

 

Светът на среднощните сови зове,
тъй както било е безброй векове,
творят те вселени сред мрака жесток
на сивия, скучен и празен живот.

 

Изкуство, вълшебството свое зовем,
то вечно живее и няма да спрем
да пъстрим земята с изящен разкош
по пътя си стръмен през страшната нощ...

© Мария Митева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??