2.04.2013 г., 21:03 ч.  

Кривите думи 

  Поезия
964 0 9

   "От тежките думи буквите се попрегърбиха..."

                                                                          С. М.

 

От тежки думи буквите немòщно

прегърбиха се като запетайки.

А листът смачкан полетя към коша,

закътал в гънките си чужди тайни.

 

Женица плаха в кошчето надникна.

Отдавна тъй изкарваше си хляба.

Отдолу листът сякаш  я подтикна -

че все за нещо щеше да потрябва.

 

Извади го и с длани го приглади.

И буквите изскочиха. Тя ахна!

Извиха се като тополки млади.

В сърцето ù подириха си стряха.

 

И заредиха думи върху листа...

Какви ти думи?!... Цели два-три стиха!

Жената към гърдите ги притисна.

Снага източи...

                           После се усмихна.

© Бианка Габровска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??