Кривокрака лъжа -
атака в полумрака.
Потаен враг на прага
слага на кантар душата.
Започват съмнения,
всеки изказва мнения.
Душата стене -
На кой му дреме!
Ламтене за фрази.
Кой я попита,
как се чуства в тая помия?
Кой я повдигна
в трудна минута?
"Бита карта" -
изригна тълпата
и млъкна!
© Василка Ябанджиева Всички права запазени