1.05.2019 г., 11:06 ч.

Кръчма 

  Поезия » Философска
1084 17 27

Неделна вечер, кръчма, пияндета,
банално и опушено, досадно.
И сметка – сервитьорската вендета.
Пияни плащат и не им е гадно.


От алкохол и леност затъпяла,
усмихва им се музата от бара.
До утре да е вярна обещала.
А после? После ще е с ден по-стара...


И всички те блуждаещо се взират,
и може би душите им са млади.
И всеки ден по мъничко умират,
живеейки в преддверие на ада.


А тя – смъртта, е странно милостива.
Лекува рани, нежно приласкава.
От всичките им музи най-красива,
за цяла вечност вярна им остава.

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??