25.04.2015 г., 20:32 ч.

Кръговрат 

  Поезия
306 0 0

Мария Събева

07.03.15

 

          Кръговрат

 

Космическото време е безкрайно,

човешкото е твърде краткотрайно.

Прилича то на капка в океана,

която се превръща в бяла пяна,

на пара става и отлита  в небесата.

Такъв е кръговратът на водата.

 

Подобен е и кръговратът ни човешки,

изпълнен с добрини, злини и грешки.

Човек се ражда да живее на земята,

но боледува, страда и умира.

Умира тялото му, а душата

в енергия космическа се трансформира.

 

© Мария Събева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??