3.02.2008 г., 12:04 ч.

Кръговрат 

  Поезия » Философска
501 0 6
 

Раждаме се, за да живеем,

но цял живот се борим, за да оцелеем.

Какво сме в същност? -

души под похлупак?!

Корабокрушенци?! Кой е умен, кой глупак?!

Все нещастници сме жалки!

Добре, че на земята има радости малки,

и вяра, и заблуда, и въображение.

Какъв е смисълът на цялото това движение,

на този кръговрат,

щом всички, що се раждат, накрая превиват врат

и умират - беден и богат,

и прост, и учен, и хитър, и подлец?!...

Но все един и същ ветрец

над гробовете им ще вее,

и все едно и също слънце ще им грее,

и все една и съща песен славей ще им пее...

Толкова различни сме всички ние над земята,

а тъй еднаква е съдбата ни под нея,

щом в недрата свои тя ни приюти.

Къде отиват след смъртта душите ни? -

не зная,

но чрез нашите останки

продължава кръговратът на земята.

© Анна Попова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??