12.11.2011 г., 22:23 ч.

Кръвоврат 

  Поезия
586 0 16

Опитвам се лаишки да се справя

с поредната игра на сложни чувства.

По правилата, знам, ще се удавя - 

това съм го превърнала в изкуство.

 

Уроците от вчера, ненаучени,

със лакът зад гърба си гузно бутам.

Аз просто искам днес да ми се случи

онази тръпка, пареща и луда,

 

която в дни на тих покой и леност

като порой внезапен изненадва.

И да усещам как кръвта ми сменя

посоката си - тръгва наобратно,

 

забравила за земна гравитация,

за атомен строеж и анатомия,

единствено подвластна на страстта си

към трупане на следващия спомен.

 

Усетя ли, че тръпката ми липсва,

ще знам - кръвта ми все още е млада.

И всяко неортодоксално плисване

ще бъде като чакана награда.

 

© Ели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??