14.08.2023 г., 19:12 ч.

Куче за един ден 

  Поезия » Хумористична, За деца
490 2 6

Дядо ми ми купи куче

даже без да подозира

колко зле ще се получи

и ... започна панаира!

 

Баба ми му каза строго:

"Искам да го вържеш в двора!"

Е ... добре, че още мога

да въздействам върху спора!

 

Тъй, че го прибрахме вкъщи,

вечерта ни бе перфектна,

баба сутринта се мръщи:

"Тук не му е тоалетна!"

 

Дядо бързо взе да чисти,

аз изведох го на двора,

баба за обяд замисли

и като че ли отмина зо́ра.

 

Ала щом навън излезе

и кокошките фиксира,

кучето език изплези,

хукна с тях да потренира.

 

Баба викна от чардака,

дядо още със парцала:

"Спри го!" той през смях проплака.

Ала стига ли се хала?

 

Ето, че сме на вечеря

с куче вързано на двора.

Как ли начин ще намеря

да не ям кокошка, хора?

© Веселин Банков Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

“Щастливо е нашето внуче при баба и дядо… и куче.” »

9 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??