30.10.2013 г., 21:08 ч.  

Кученца на двора 

  Поезия » За деца
1667 2 20

Кученца на двора

 
Скарахме се с братчето ми Жоро,
нямам със кого да си говоря.
Сам съм до големия прозорец,
гледам трите кученца на двора.

Белчо тича подир паднал орех.
Черньо лае непознати хора.
Шарко е в цветята до стобора.
Рови. И разглежда всеки корен.

Идва далматинецът Наточкан!
Бързо-бързо портата прескочи.
Славните белѝ едва започват!
Всички знаем, стават "не нарочно".

"Славните бели" ли? Как ми хрумна!
Кученцата са добри и умни.
Само дето вдигат много шум и
могат да ядосат баба Руми.

© Цонка Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??