31.01.2014 г., 11:00 ч.

Кучешка история 2 

  Поезия
658 1 8

Знам как да се спася от този свят.

Друг някой, по-човешки, ще намеря!

Където няма беден и богат.

Престъпни депутати. И мизерия.

 

Знам как да се спася от този свят.

А той посмъртно ще ме аплодира...

Към този долнопробен маскарад

съвсем не искам да се адаптирам!

 

Знам как да се спася от този свят!

Ще си намеря друг! Не ме мислете!

Душата ми, познала земен ад,

високо над земята ще засвети!

 

Знам как да се спася от този свят

на власт престъпна и на чалга бясна!

Не знам дали съм гении непризнат.

Но плътската черупка ми е тясна.

 

И за това ще я разчупя с вик!

Така ще се спася от този пъкъл,

където радостта е само миг.

Останалото - Сто Живота Мъка...

 

© Гълъбина Митева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??