6.04.2010 г., 21:24 ч.

Кукла 

  Поезия » Любовна
868 0 1

Можеш да ме гледаш през прозореца.

Може да ме търсиш през нощта.

И да ме искаш - няма да съм твоя,

защото аз на друг принадлежа.

 

Може да ме галиш нежно,

може да ме водиш за ръка.

Може да ти се усмихвам,

но няма да ме имаш в любовта.

 

Опитваш се отчаяно да ме спечелиш,

да ме купиш искаш с пари.

Не виждаш ли, за тебе аз съм скъпа,

не можеш да си ме позволиш.

 

Не си достатъчно добър...

Проблема в себе си търси.

Не можеш да си като него.

Един в сърцето ледено стои.

 

И щом залее ме с топлина,

отново ще се преродя.

С теб това не може да се случи,

просто си ми твърде скучен.

 

Ти не можеш с мен да си играеш,

защото аз играчка съм на друг.

И само той е господар над мене,

и той конците дърпа тук.

 

А ти...

Ти можеш да ме гледаш през витрината.

Може да ме търсиш през нощта,

(навместо мен, ще стискаш плюшено мече).

И да ме искаш, чуй, няма да ме имаш.

Аз на друг принадлежа!!!

 

06.04.2010 г.

© Петя Александрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??