Пред мен възправят ръст Кумѝрите
на новите ни поробѝтели.
Огромни,страшни...
Не се страхувам
не се вълнувам
Пророкувам!
Кумѝри градени с пот и кръв на хора
бедни
бледи
честни...
По заповед на жрецѝте им
продажни
мазни
алчни...
Кумѝри натрáпени,
от восък излети.
Помпозно изглеждащи -
от картон направени.
Кумѝри безплътни,
безкръвни
застинали.
С лица вкаменени
в гримаса
ужасна.
Ненаситни
на слава
на власт
на пари!
Днес заставам пред вас!
На глас ви говоря!
Соча ви с пръст!
Кумѝри измислени!
До един,ще се срѝнете
в краката ни!
Ще потънете в земята ни,
дълбоко в недрата ѝ!
И ще бъде истинският Бог!
На Светлината!
На Любовта!
На Свободата!
Ще бъде нашият Бог!
© Хари Спасов Всички права запазени