Когато лягаш гладен,
когато губиш пътека,
когато нямаш утеха,
купи си, приятелю
надежда от мен, от всички поети!
Купи я!
Тя е безплатна.
Лее се в толкоз куплети.
Лети зареден, окрилен,
напук на онези проклети,
които искат да лазиш, да мразиш!
Живей до последно!
© Василка Ябанджиева Всички права запазени