Записах се на курс по Лицемерие
и най-напред научих грозна истина –
в емоциите кредит на доверие
не ти гласуват, щом покажеш искреност.
На никой не му трябва честността ти –
най-верен документ за самоличност.
На показ да я вадиш, днес се смята
и за излишно, и за неприлично.
Сега за документ брои се маската
в комплект с усмивка мазна. Обезателно!
Към всички случаи и хора пасва,
ако я ползваш често и старателно.
Гаранция – ще те харесват всички.
Прати си съвестта в приют за бедни.
Бъди удобен – ще си симпатичен.
Ласкай – ще си перфектен събеседник.
На курса по конспекта знам въпросите –
назубрих ги до най-последно слово.
Но сигурна съм – въпреки уроците,
на изпит ще се проваля. Отново.
© Таня Георгиева Всички права запазени
И моето мислене така ми говори...