20.09.2017 г., 21:10 ч.

Кутията с най-вкусниете бонбони е една... 

  Поезия » Любовна
538 0 1

Кутията с най-вкусниете бонбони е една...

 

Когато свърши кутията с най-вкусните бонбони,

аз зная от какво най-много те е среах,

изяде последния, но пак с надежда я отвори,

знаейки, че няма отново да вкусиш от тях...

 

Когато най-сладкото и пенливо вино се изпие,

усещането хубаво и силно за него запази,

за утаилите се капки, бутилката не надигай,

защото спомена за хубавия вкус ще развали...

 

Когато си бил на най-красивтото място и незабравимо,

никога отново недей да се завръщаш там,

остави си спомените непокътнати и така щастливи,

ще ги развалиш, ако с носталгия отново идеш сам...

 

Когато прекараш най-щастливия си ден,

запази го в сърцето си, но датата не помни,

защото след години, ще е най-обикновен

а от спомена тъй силно може да те заболи...

 

Когато гледаш някой много хубав филм,

колкото и да е силен, никога не го повтаряй,

ще ти втърсне и момента, който ти е най-любими

и от невероятен, досаден за теб ще стане...

 

Веднъж се гледа любимия филм, веднъж чете се любимата книга,

една е кутията с най-вкусните бонбони, едно е най-сладкото вино...

 

Затова когато жива любовта си тръгне, недей я настига,

 

просто запази я силна, голяма и така неповторима...

© Радослава Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Има истина в написаното. Остава ни да вкусваме от най-вкусните бонбони през определено време, за да не се заситим. Така любимите бонбони ще ни бъдат по-дълго любими. Ако успеем да им придадем и различни вкусове, тогава може да се докоснем до вечността.
Предложения
: ??:??