6.09.2019 г., 12:59 ч.

Квик 

  Поезия » Гражданска
463 2 4

Квик. Познат ли ви е този звук?

И прави сте, но и грешите!

Той днес със източник е друг -

та вгледайте се в новините.

 

Я виж - предизборен плакат.

На него пък... свиня в костюм...

и от екрана политик

с осанката на опосум

грухти във еротичен транс,

и със копитцата си тропка.

Народът пък, изпаднал в Марс,

кълне го... и си помпа водка...

 

Днес кочината не е в двора

до обора с кокошарника.

Днес в кочина живеем, хора,

но моля, без излишна паника!

 

А по-добре точете ножа

и пригответе чевермето.

Аз кана вино пък ще сложа

и да заколим прасето...

 

Да изринем лайната

(Не ви ли писна да ги газим?)

Да си върнем страната

(Не ви ли писна все да лазим?)

 

    *****

 

Сега разбрахте ли ме (квик),

че свине са днес на мода?

И хранят ни с жабясал цвик,

и гледат своята изгода.

 

А какво цени свинята?

Ами май да се налапа,

да порипа сред лайната,

даже всичко да изцапа

не и прави впечатление...

Грух, грух, грух, грух, грух,

днес дори е престъпление

и да имаш верен слух.

 

Тъй, че грабвайте лопати

да изчистим всичко тук -

Свине, министри, депутати,

събрал се е... бая боклук...

Но народ сме работлив,

работата не ни плаши!

Искаме живот красив,

без свине и без апаши!

 

30.03.2015.

 

Георги Каменов

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??