Квик. Познат ли ви е този звук?
И прави сте, но и грешите!
Той днес със източник е друг -
та вгледайте се в новините.
Я виж - предизборен плакат.
На него пък... свиня в костюм...
и от екрана политик
с осанката на опосум
грухти във еротичен транс,
и със копитцата си тропка.
Народът пък, изпаднал в Марс,
кълне го... и си помпа водка...
Днес кочината не е в двора
до обора с кокошарника.
Днес в кочина живеем, хора,
но моля, без излишна паника!
А по-добре точете ножа
и пригответе чевермето.
Аз кана вино пък ще сложа
и да заколим прасето...
Да изринем лайната
(Не ви ли писна да ги газим?)
Да си върнем страната
(Не ви ли писна все да лазим?)
*****
Сега разбрахте ли ме (квик),
че свине са днес на мода?
И хранят ни с жабясал цвик,
и гледат своята изгода.
А какво цени свинята?
Ами май да се налапа,
да порипа сред лайната,
даже всичко да изцапа
не и прави впечатление...
Грух, грух, грух, грух, грух,
днес дори е престъпление
и да имаш верен слух.
Тъй, че грабвайте лопати
да изчистим всичко тук -
Свине, министри, депутати,
събрал се е... бая боклук...
Но народ сме работлив,
работата не ни плаши!
Искаме живот красив,
без свине и без апаши!
30.03.2015.
Георги Каменов
© Георги Каменов All rights reserved.
Благодаря ти за хубавия коментар.