11.04.2021 г., 16:24 ч.

Къде да пътувам? 

  Поезия » Свободен стих, Друга
339 1 2

Къде да пътувам?

 

В себе си всеки път извървях, 
а другите не са моя дестинация.
Какво ли може да ме изненада,
след като най-хубавото вече ми случи?
Най-лошото също.
Степенуването в случая е осъзнаване.

 

Изживяла съм и чуждото. Като свое.
Много пъти. 
Не препоръчвам на неопитни пътешественици.
Лесно е да се изгубиш на места,
където собствената цел е подчинена на друг.

 

Намирала съм компаси на изгубени хора.
Опитах се да ги върна.
Някои бяха близо, други така далеч -
оказа се ненужно, всеки път.
Желанието да се намериш е изключително лично.

 

Има много места, които не съм посетила;
неща, които не съм видяла;
хора, които не съм срещнала.
Със сигурност има, има, има
мое парченце някъде по света.
Мога да тръгна, да измина разстояния,
да преодолея препятствия, да науча всичко и нищо
и да го открия.
Но пак ще знам, че няма никой,
който да чака с копнеж 
да се завърна.

 

Къде да пътувам?

 

© Надежда Тошкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??