16.03.2010 г., 20:53 ч.

Къде е детството на децата 

  Поезия » Бели стихове
1648 0 3

       КЪДЕ Е ДЕТСТВОТО НА ДЕЦАТА??? 

 

Къде е детството на децата,

къде са веселите игри,

поляните, горите, езерата, 

сиропите, бонбоните, сладката.

 

Къде са играчките на децата,

бели плюшени мечета,

пушка, кукла, автомат.

 

Къде е спокойствието на децата -

улиците, площадките, хубавите дни.

Погребахме детството,

има тъжни  от живота игри.

Кавги, и  разпри, и разводи,

съжителствуват тъжно в един

хаотичен свят.  

 

Замърсихме поляните,

изсякохме горите,

пресушихме езерата.

Няма ги сиропите, бонбоните, сладката.

 

Времето разделно погуби спокойствието на децата.

Улиците пълни с насилие  и кръв.

Площадите - заети от митинги срещу управата...

Заглъхнаха хубавите детски дни...   

 

 

                                                      Елена Панталеева Бартенева /Йовевска  

                                                      гр. Ловеч             

 

 

 

© Елена Йовевска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??