КЪДЕ Е ДЕТСТВОТО НА ДЕЦАТА???
Къде е детството на децата,
къде са веселите игри,
поляните, горите, езерата,
сиропите, бонбоните, сладката.
Къде са играчките на децата,
бели плюшени мечета,
пушка, кукла, автомат.
Къде е спокойствието на децата -
улиците, площадките, хубавите дни.
Погребахме детството,
има тъжни от живота игри.
Кавги, и разпри, и разводи,
съжителствуват тъжно в един
хаотичен свят.
Замърсихме поляните,
изсякохме горите,
пресушихме езерата.
Няма ги сиропите, бонбоните, сладката.
Времето разделно погуби спокойствието на децата.
Улиците пълни с насилие и кръв.
Площадите - заети от митинги срещу управата...
Заглъхнаха хубавите детски дни...
Елена Панталеева Бартенева /Йовевска
гр. Ловеч
© Елена Йовевска All rights reserved.