25.04.2018 г., 18:26 ч.

Къде изчезна, детство мое? 

  Поезия » За деца
1074 4 7

Къде изчезна, детство мое?

Къде си – в приказките ли остана?

Да вляза в твоя свят спокоен, 

а може би, си скрито на тавана?

 

И Тѝмуровската команда – 

да радва тайно възрастните хора, 

с безстршната ни детска банда –

да вдигнем врява пак на двора!...

 

Жътварки да виждам в полето 

и спретнати къщурки по селата...

Да е "до колéне" пак, морето...

Да вярваме по детски в чудесата!

 

Далечни да не са – мечтите, 

почти на разстояние – хвърчило...

За друго са вече сълзѝте, 

понякога и за теб, детство мило! 

 

Припомням за теб на звездите, 

усмивки ти пращам по пътя Млечен...

Твоят огън топли ми дните, 

зная отдавна – нищо, не é вечно!

 

 

© Pepi Petrova Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

По пътя към света на големите »

11 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??