28.12.2007 г., 11:07 ч.

Къде живееш? 

  Поезия » Любовна
588 0 13

Къде  живееш?

Питам  се  аз  постоянно,

дали  си  жител  на  Земята,

или  си  някъде  в  безкрая

и  всяка  сутрин  ражда  те  зората.

 

 

 

Къде  живееш?

Света  около  мен  дали  познаваш?

Дали  ме  гледаш  от  ъгъла  на  тротоара,

или  далеч  си...

някъде  във  нежната  омая,

някъде  в  началото  на  рая.

 

 

 

Къде  живееш?

И  как  минават  дните,

или  при  теб  времето  го  няма.

При  нас  усещаме  го  в  упор,

за  него  няма  никаква  забрана.

 

 

 

Къде  живееш?

Във  въздуха  кристален?

Някъде  в  небето  необятно?

Не  мисля... с  чувствата  усещам,

че   си  във  сърцето   всеобхватно.

 

 

 

И  вятърът  за  малко  ми  подсказа,

че  приказен  си,  че  във  мен  си  още,

че  нощем  посещаваш  ми  душата

и  опрощаваш  ме... и  още,  още...

© Силвия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??