7.06.2008 г., 9:45 ч.

Къде са... 

  Поезия
707 0 10

Къде са дните,

нощите къде са?

Разкъсана и мътна е луната,

и пълен е кръгът край мен със болка.

Отвъд чертата, казват, е животът.

Познавах ли го?

Спомена догонвам,

настигам го до слънчево дърво,

върху кората - мравка

и росата, събрала светлината на деня

блещука...

Денят отвъд кръга...

Това едва съзря сърцето ми безпаметно,

защото тук при мене е нощта...

Къде ли е вратата за отвъд?

© Маргарита Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??